Musikproduktions-programmet blir treårigt

Nu är det klart, Musikproduktionsprogrammet på Musikhögskolan Ingesund blir treårigt. Programmet har funnits sedan hösten 2018 men startades som ett tvåårigt program, även om diskussion om ett tredje år fanns redan då.

Musikhögskolan Ingesund (MHI) vid Institutionen för konstnärliga studier grundades 1923 och har under den perioden utvecklats till en viktig institution i svenskt musikliv som håller en hög internationell klass. Vid institutionen ges ett antal fristående kurser inom musik, dans och konst- och bildgestaltning samt de tre programmen: Musiklärarprogrammet 300 hp, Konstnärlig kandidat musiker 180 hp och slutligen Musikproducentprogrammet som hösten 2022 går från 120 hp till 180 hp och blir treårigt.

David Engström som är programledare för Musikproduktionsprogrammet är mycket nöjd och ser utvecklingen av programmet som en möjlighet att kunna gå djupare i många områden kunskapsmässigt samtidigt som det möjligt att jobba bredare konstnärligt. Programmet är väletablerat och har haft god genomströmning och högt söktryck,  och ett tredje år har efterfrågats av studenterna. Så det känns väldigt bra och roligt att genomföra detta, säger David Engström. Och vi säger hurra och grattis såklart!

Text: Mia Toresson Runemark
Bild: Maria Obed